De ce e buna carotarea diamantata?
Tipărire

De ce e buna carotarea diamantata?

Carotare diamantată versus gaură percuție pentru găurile de hotă

 

Carotarea pentru gaura de hotă este una dintre cele mai comune lucrări casnice. Fie că montezi hota în noua ta locuință sau reamenajezi bucătăria, ai nevoie de servicii profesionale. 

Betonul este foarte robust, fiind unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru fundații, pereți de susținere și alte lucrări care necesită rezistență în timp. Una dintre provocările cu care se confruntă constructorii și instalatorii, dar și proprietarii unui imobil parțial sau total amenajat, este forarea betonului pentru a realiza o gaură de hotă.

Fiecare constructor, instalator sau proprietar de imobil are propria preferiță privind procedeul prin care este executată o gaură de hotă. Dar ne întrebăm deseori care este cea mai potrivită modalitate prin care poate fi obținută o gaură de hotă având un raport calitate-preț corect și un efort cât mai redus post-lucrare.

Din lipsa infomațiilor complete sau din cosiderente economice, mulți vor fi tentați să apeleze la un amator, care deține o mașină cu percuție și oferă servicii foarte ieftine. Însă dezavantajul major este riscul la care te expui cu privire la accidentele din tipul lucrării. Mai la posibilitatea de a fi nevoit să repari peretele din jurul găurii de hotă, după o execuție neglijentă.

Gaura de hotă efectuată prin percuție aduce după sine o multitudine de dezavantaje: nu este executată uniform, pot apărea fisuri în perete sau alte probleme cauzate de vibrațiile foarte puternice, este un proces foarte zgomotos, praful rezultat este în exces și poate implica o mini lucrare de reparație după finalizare. Cu alte cuvinte, poți avea mai multe bătăi de cap decât ai anticipat, cheltuieli neprevăzute, o sesiune de curățenie generală și mult timp pierdut.

În schimb, carotarea pentru gaura de hotă se realizează cu ajutorul carotelor diamantate. Utilizarea acestora garantează eliminarea șocurilor cauzate de vibrații, ferind zona de lucru de evetualele fisuri și accidente care pot apărea în urma unei astfel de lucrări. Carotarea se poate realiza în beton, beton armat, cărămidă, BCA etc.

Important de menționat este faptul că găurile pentru hotă pot fi făcute la diferite adâncimi și pot avea diametre cuprinse între.... , în funcție de necesitățile fiecărui client și de caracteristicile materialului perforat.

Poate unul dintre cele mai importante avantaje pentru client este lipsa prafului și a resturilor de material după executarea lucrării. Carotarea diamantată dispune de o tehnologie modernă – un aparat performant cu pompă de apă și aspirator, care îndepărtează reziduurile și praful în momentul utilizării și reduce la minim zgomotul.

Echipa Antepriza Contracton îți oferă servicii profesionale de carotare pentru găuri de hotă în București și Ilfov, la prețuri accesibile. Folosim tehnologii moderne, iar experiența de peste 16 ani ne recomandă pentru servicii de cea mai bună calitate. 

Contactează-ne și îți vom răspunde prompt la toate întrăbările. Consultanța este gratuită și vom identifica cele mai bune soluții pentru lucrarea de care ai nevoie.